Informe de les 4es Olimpíades de Geologia de Catalunya

El passat 1 de febrer es van celebrar a tot Catalunya les 3res olimpíades de Geologia amb un total de 647 alumnes participant, doblant la xifra aconseguida l’any 2012. Els alumnes van competir per obtenir una de les 3 places que en cada província s’obtenen per competir a la fase nacional que es celebrarà el proper 16 de març a Girona. Organitzada a nivell nacional per l’AEPECT, El col·legi de Geòlegs i la societat geológica de Espanya, a Catalunya ha tingut el suport del Col•legi oficial de Geòlegs de Catalunya, l’Institut Geològic de Catalunya, el parc Geològic de la Catalunya Central, les universitats catalanes UAB, UB, UdG, Rovira i Virgili i UdL i el Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya.

Les proves s’han celebrat simultàniament a la Universitat Autònoma de Bellatera, la Universitat de Barcelona, la UPC de Manresa, La Universitat de Girona, la Universitat Rovira i Virgili a Tarragona i Universitat de Lleida Lleida. Els guanyadors representaran les quatre províncies Catalanes a la fase nacional de les olimpíades que es celebrarà a Girona el proper 16 de març a on el representarà Espanya en la olimpíada Internacional que es celebrarà a l’octubre a la India. http://www.aepect.org/olimpiadasgeologia/index.htm


Exemple del bloc diagrama que van haver de solucionar en una de les proves de grup

Els guanyadors de les diferents províncies són els següents estudiants

GIRONA
Alba Ocaña Recio - Institut Castell d’Estela
Sergi Medvedyuk Medvedyuk - Institut Montsoriu
Marta Güell Casanova - Institut Santa Eugènia

LLEIDA
Carles Farré Serra - INS Guindàvols-Lleida
Marina Moreno. Motserrat - Lleida Col·legi Maristes
Lluïsa Rodríguez Sanz INS Guindàvols - Lleida

BARCELONA
Martí Montferrer - INS Isaac Albéniz, Badalona
Èlia Padrós - INS Joaquima Pla i Farreras, Sant Cugat
Anna Puigdemont- INS Voltreganès

TARRAGONA
Peris Cabré, Sabí INS Gabriel Ferrater i Soler
Escrigas Espitia, Ignacio INS Gabriel Ferrater i Soler
López Sanz, Pablo - INS Gabriel Ferrater i Soler


Aquest alumnes han obtingut de premi un altas geològic de Catalunya i una visita guiada al Parc Geològic i Miner de la Catalunya central. A Girona, Lleida i a Tarragona a més, el guanyador absolut gaudirà d’una beca de matrícula en el 1r curs de l’estudi que decideixi cursar en la Universitat de Girona i la Universitat de Lleida i la Universitat Rovira i Virgili respectivament.

Els diferents actes de lliurament de premis es faran en dies. Manresa va ser el passat dimecres 13 de febrer, Girona va ser el passat divendres 22 de febrer, Lleida serà el divendres 1 de març, Tarragona el divendres 8 de març. A la Universitat Autònoma de Barcelona i la Universitat de Barcelona els premis es van lliurar el mateix dia.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

         

 

 

 

 

 

 

 

 
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

       

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
XV Simposio