1.- Presentación del acto: Presentación de las actividades AEPECT 2010-2011 y del convenio de colaboración IGC y AEPECT, a cargo de Antoni Roca, director del IGC y Montse Vehí, Red Territorial AEPECT – Catalunya.

2.- Presentación del libro “Les ombres del temps”, a cargo de las autoras Teresa Coma y Maria Parera.

3.- Aplicaciones didácticas del "Atles Geòlogic de Catalunya", a cargo de Mariona Losantos, Cap de la Unitat de Patrimoni Geològic de l'IGC.


Seminari IGC-AEPECT: Recursos didàctics en Ciències de la Terra

LLOC: Institut Geològic de Catalunya. Carrer Balmes, 209-211. 08006 Barcelona. Tel. 93 553 84 30

DIA: 23 de novembre de 2010

HORA: 7 de la tarda

ORGANITZA: Institut Geològic de CataIunya (IGC) i Asociación Española para la Enseñanza de las Ciencias de la Tierra (AEPECT)

1.- Presentació de l'acte: Presentació de les activitats AEPECT 2010-2011 i del conveni de col·laboració IGC i AEPECT, a càrrec d'Antoni Roca, director del IGC i Montse Vehí, xarxa territorial AEPECT – Catalunya.

2.- Presentació del llibre “Les ombres del temps”, a càrrec de les autores Teresa Coma i Maria Parera.

Les ombres del temps
Per entendre: Els temps geològics i els fòssils
Teresa Coma Torres i Maria Parera Mayans

Dues amigues escriuen el guió d'una pel·lícula que volen presentar a un premi. Aquest guió explica la història de dues professores, la Tere i la Maria, que van a veure una exposició fotogràfica. En aquesta exposició hi ha tres fotografies que presenten unes ombres estranyes i la Tere i la Maria decideixen anar a visitar els llocs on estan fetes per descobrir de què es tracta. Cada fotografia es va fer en un jaciment fossilífer d'edat diferent.

3.- Aplicacions didàctiques de l'Atles Geòlogic de Catalunya, a càrrec de Mariona Losantos, cap de la Unitat de Patrimoni Geològic de l'IGC

El llibre ofereix en un únic volum la cartografia geològica de Catalunya a escala 1:50.000 i està a la disposició del tots els centres d'ensenyament secundari on ha estat enviat per correu postal.

El seu disseny, a banda dels mapes, inclou un gran nombre d'imatges i esquemes, que faciliten la consulta tant als professionals de la geologia, com als lectors no especialitzats. L'Atles, que ha estat realitzat conjuntament per l'Institut Geològic de Catalunya i l'Institut Cartogràfic de Catalunya, és el primer de cartografia geològica que s'edita a Europa.

 

Home
La Asociación Formación Cooperación Olimpiadas geología
Publicaciones Geocamp
La Revista
Recursos
Cómo asociarse
 
 

Seminario IGC-AEPECT: Recursos didácticos en Ciencias de la Tierra

LUGAR: Institut Geològic de Catalunya. Carrer Balmes, 209-211. 08006 Barcelona. Tel. 93 553 84 30

DÍA: 23 de novIembre de 2010 HORA: 7 de la tarde

ORGANIZA: Institut Geològic de CataIunya (IGC) y Asociación Española para la Enseñanza de las Ciencias de la Tierra (AEPECT).